• Default Alternative Text

  Napredni sustav vođenja distribucije energije (ADMS)

  Electric power substation, electric power distribution.

  Izazovi

  Električna komunalna poduzeća suočavaju se s nizom izazova: s porastom regulatornih i korisničkih pritisaka radi povećane pouzdanosti i smanjenja emisija stakleničkih plinova, s usvajanjem distribuirane proizvodnje iz obnovljivih izvora i pohrane energije, s povećanjem obrazaca vremenskih nepogoda te ispadima mreže te s neizbježnim starenjem radne snage i infrastrukture.
  • Rješenje

   Sustav naprednog upravljanja distribucijom (ADMS) tvrtke Schneider Electric – objedinjeno rješenje DMS, SCADA, OMS i EMS – osigurava postrojenjima modularnu i fleksibilnu platformu unutar zajedničkog korisničkog iskustva, podatkovni model, integracijski okvir i sigurnu infrastrukturu.
  • Mogućnosti

   ADMS omogućava funkcije naprednog nadzora, analize, upravljanja, optimizacije, planiranja i obuke, čime se komunalnim tvrtkama omogućava da pružaju energiju na pouzdaniji, sigurniji i učinkovitiji način.
  Operateri u upravljačkoj prostoriji elektrane rade s tehničkim izazovima, izvještavanje o održivosti.

  ADMS aplikacije

  Naše ADMS rješenje predstavlja evoluciju tehnologije upravljačke sobe spajanjem DMS, OMS i SCADA rješenja u jedinstveno i sveobuhvatno rješenje za upravljanje mrežom. Kao dio našeg paketa rješenja za napredne mreže, može pomoći vašem komunalnom postrojenju da postane davatelj energije nove generacije osiguravajući sigurnije, pouzdanije i učinkovitije upravljanje energijom.

  Prednosti

  • Električar radi na transformatoru, distribucija električne energije.
   Osigurava jasne i dosljedne prikaze u stvarnom vremenu te predviđene i povijesne prikaze distribucijske mreže.
  • Operateri u upravljačkoj prostoriji elektrane rade s tehničkim izazovima, izvještavanje o održivosti.
   Omogućava upraviteljima sustava, otpremnicima, inženjerima planiranja, analitičarima pouzdanosti te upraviteljima da rade kao tim i da imaju pristup prikazu mrežnih operacija identičnom kao u stvarnosti.
  • Tehničar dalekovoda upotrebljava telefon i tablet, izvještavanje o održivosti, internet stvari.
   Zajednička situacijska svijest osigurava učinkovito i pouzdano upravljanje mrežnim operacijama suočenima s raznolikim, promjenjivim okruženjem.
  • Trafostanica, distribucija električne energije.
   Omogućava veću mrežnu pouzdanost, poboljšanu operativnu učinkovitost, smanjene operativne troškove, povećanu sigurnost, poboljšanu sigurnost, podršku za usklađenost s propisima, bolje korištenje imovinom te integraciju utemeljenu na imovini.